I vår lanserte Volvo Penta en ny generasjon D4 og D6 dieselmotorer med bedre ytelse og mindre behov for service og vedlikehold. Den siste uka har vi jobbet med å installere nettopp en slik pakke i en Targa 31, en D6 440 hk med det nye DPI-drevet.

Det er mange ulike grunner til at våre kunder kjøper ny motor av oss. Noen ganger selvfølgelig fordi det er helt nødvendig, i form av at motoren er utslitt etter lang og tro tjeneste. Men ikke sjelden er årsaken kanskje like gjerne at man rett og slett ønsker en ny og større motor, som er bedre tilpasset båten og det behovet man har. Mange er også nysgjerrige på nye funksjoner som følger med nye modeller. Vi bidrar da ofte med salg av den gamle motorpakken i bruktmarkedet.

Journalist i magasinet «Båtliv» Ole Henrik Nissen-Lie skrev i mai en artikkel om sitt første møte med de nye Volvo-produktene og test-kjøring av blant annet D6 og DPI-drev. Nissen-Lie skrev blant annet:

«Det nye DPI-drevet for hekkaggregater virker som en solid forbedring fra tidligere. Overgangen fra frikobling til fart foregår mykt og trinnløst uten det markante klakket og hoppet, som mange kjenner fra tidligere. En cruisefunksjon halverer dessuten tomgangsfarten, noen som kan være en stor fordel, ikke minst når man finmanøvrerer i havn

Hele artikkelen i «Båtliv», og video fra testkjøringa av nyhetene fra Volvo Penta kan du se her.

Synes du også at dette virker spennende, så ta kontakt for tilbud! Telefon 74 36 05 20, post@rorvikmarina.no eller bruk kontaktskjema.