«Vi må kunne tilby vinterlagringshall for båter til høsten» var det ambisiøse målet som ble satt sist vinter. Da hadde vi for alvor begynt å leke med tanken om båthotell. Vi er svært imponert over hvor raskt våre samarbeidspartnere har greid å reise dette bygget, forteller daglig leder Kjell Ivar Sørøy ved Rørvik Marina.

Vi må virkelig berømme Magnus Paulsen fra byggherre Paulsen og Williksen AS som har driftet prosjektet fra vår side. Hans samarbeid med entreprenør Birger Pedersen AS, og deres dyktige prosjektleder Øyvind Barland gjør at en oppvarmet vinterlagringshall allerede er klar. Det er akkurat som vi drømte om. Effektiv byggetid på rundt fire måneder er imponerende, fortsetter Kjell Ivar entusiastisk.

Første båt – 50 fot!

Første båt inn i hallen ble en 50-fots Princess. Løftet opp fra sjøen med båtheisen på morgenkvisten 1. oktober, flyttet over på selvgående transportvogn og kjørt inn i hallen. Selv med spyling av skrog og ferksvannskjøring av motorer er dette en prosess som går svært raskt, båtens størrelse tatt i betraktning. Vi kan nå håndtere båter opp mot 70 fot og 50 tonn på denne måten.

Effektiv lagring av småbåter

Båter i størrelse opp mot 40 fot vil vi ta på land og plassere direkte i hallen med vår nye stortruck. Stortrucken kjører gaflene ned i sjøen og løfter 30-fotinger som om det var en helt vanlig palle med varer. Enkelt og effektivt. Dette nye verktøyet blir et nyttig redskap ved alle opp- og utsett av småbåter ved Rørvik Marina, ikke bare de som skal vinterlagres, forteller driftsleder Sten Gellein. Driftslederen ser også frem til å kunne ta unna mye service og reparasjonsarbeid på fritidsbåtene i løpet av vinteren, mens båtene står lagret. På denne måten kan kundene hente ut klargjorte båter til våren, og de slipper å stå i verkstedkø når godværet kommer. For å håndetere arbeidet har vi allerede ansatt en ny verkstedformann for fritidsmarkedet, og vi jobber med rekruttering av flere mekanikere.

Vinterlagringshall også for bobil og andre kjøretøy

Knut Lilleby som har hovedansvar for dialog med kundene på vinterlagring forteller at det kan lagres langt mer enn båt i hallen. Vi har to etasjer, og andreetasjen er tiltenkt bobiler, campingvogner, veteranbiler og lignende. Båter som leveres og lagres på egen henger, kan også plasseres i den øvre etasjen, beskriver Knut. Adkomst til andreetasjen er flat og fin den også, da innkjøring skjer på oversiden av bygget, og begge etasjer er selvfølgelig oppvarmet, avslutter han.

Forespørsler om lagring sendes helst inn via dette skjemaet.