Fredag 20. desember tar vi juleferie på Rørvik Marina og legger bak oss vårt første hele driftsår på nyanlegget på Marøystranda. Det har vært et hektisk år, noe som egentlig var forventet. Samtidig er det spennende ting på gang i 2020, forteller daglig leder Kjell Ivar Sørøy.

Et raskt tilbakeblikk

En stor verkstedhall med plass til to 24-meters båter samtidig, eller en 40-metring, det fyllte ordreboka vår med variert arbeid i starten på året. Arbeid som ikke ville vært aktuelt å gjøre ute i vintermånedene. Når vi også kjører inn en håndfull mindre båter på siden av de store, da får vi jobbet effektivt og godt. I tillegg til service og reparasjoner på fremdriftssystemer og utstyr, har vi gjort mye sveising og overflatebehandling innendørs. Vi har hatt mange planlagte verkstedopphold, men også greid å hjelpe våre kunder med små og store akutte problemer. Denne trenden tror vi fortsetter. Flere planlagte oppsett kommer i januar, februar og mars, hvor blant annet femårsklassing står på programmet. Har du ikke bestilt plass, kan det være lurt å gjøre det kjapt, sier Kjell Ivar.

Vannblåsing kom inn som en ny tjeneste i løpet av 2019. Dette utfyller vårt øvrige tjenestetilbud på en god måte, og ikke minst blir resultatet meget bra. Vi har vannblåst alt fra vinsjer og anleggsmaskinutstyr til store båter og flåter, og fulgt opp med maling fra våre anerkjente leverandører Hempel og Jotun. En nymalt båt er enklere og holde ren, og vi ser at oppdrag med vask og desinfisering går raskere når grunnvedlikeholdet er godt.

Høsten har vært preget av en lang rekke motorinstallasjoner. Våre teknikere har hatt mye å henge fingrene i, spesielt hva angår Volvo Penta-motorer. Det er ikke bare snakk om nyinstallasjoner heller, men også god gammeldags motoroverhaling når det er mer aktuelt.

Vårt morsommste minne fra året som har gått er definitivt åpen dag som ble avholdt i knallvær i slutten av april. Over fem hundre besøkende noterte vi denne lørdagen, hvor vi blant annet bød på RIB-kjøring, Elias-båt, grillmat, kaffe og kaker. En perfekt markering av at Rørvik Marina var i gang med nytt moderne anlegg på Marøystranda.

Spennende ting på gang

Om det blir like stor åpningsmarkering i 2020 er ikke sikkert, men det jobbes like fullt med nok en nyetablering og utvidelse av vårt tilbud. Til høsten tar Rørvik Marina sikte på å åpne lagerhall for vinterlagring av fritidsbåter. Hallen blir oppvarmet, og gir optimale lagringsforhold. Samtidig kan vi tilby service og sesongvedlikehold av båt og motor. Båter opp mot 30-40 fot plasseres i hyller, mens større båter får plass på gulvet. Vi ser frem til å dekke denne etterspørselen i markedet, avslutter Sørøy.

Vi holder stengt fra fredag 20/12 kl 16.00, og åpner torsdag 2/1 kl 08.00. Men, selv om vi unner oss en velfortjent juleferie så er vi som alltid tilgjengelig om akutte problemer skulle oppstå!

Til slutt vil vi ønske alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul, og et godt nytt år!